top of page
השתתפות עצמית
800
מועד סיום
30 באפר׳ 2024
מועד התחלה
31 בדצמ׳ 2023
שעות
32
מספר מפגשים
12
במהלך המאה ה-20 נרצחו לפחות 150 מיליון בני אדם בלתי חמושים במעשי הרג המוני העונים על ההגדרה המשפטית של הפשע 'רצח עם'. מעשי רצח המוניים אלו התרחשו בכל היבשות, בשם דתות ואידאולוגיות שונות, בעת מלחמה ובימי שלום. גם לאחר שאושררה האמנה למניעתו וענישתו של הפשע רצח עם באו"ם (1948), ועברה כחוק ב-152 מדינות, רק מעטים מבין מיליוני הרוצחים הורשעו.
בשנת 2006 ייסדה "דרור ישראל" עמותה שמטרתה להיאבק ברציחות עמים. מאז, פועל "הוועד למאבק ברצח עם" להגברת המודעות על רציחות עמים הנערכים בעולם, ובניסיון להשפיע על מדיניות ישראלית בנוגע לפשעי רצח עם וניצולי רצח עם שהגיעו לישראל.
במחזור צלילות רצח עם נתחקה אחר תופעת ההשמדה העצמית של האנושות: נעמיק במאפייניה השונים, נלמד על מקרים של רציחות עמים שנערכו בתקופת חיינו, נשוחח על הקשר בין השואה לרציחות עמים אחרות, נשאל מה בין קולוניאליזם לרצח עם מודרני, והאם מה שמניע את הרוצחים זה אינטרסים כלכליים או אידאולוגיה. נשוחח על האפשרות של שואה גרעינית, נקרא שירה, נצפה בסרטים, נשוחח עם מומחים ונחשוב יחד על פתרונות ישימים ברמת המדיניות.
אנו מתכבדים להזמינכם למחזור הצלילות בנושא רציחות עמים שיארך בחורף הקרוב במשכן ברנר שבתל-אביב. המפגשים יתקיימו בימי שלישי ב-16:30 עד 20:00 במשרדינו שבדרך ההגנה 34, החל מה-9 בינואר ועד ה-12 במרץ (תריסר מפגשים). במפגשים יוגש כיבוד קל.
תכנית המפגשים (יתכנו שינויים):
9.1 – מה זה רצח עם, ולמה לנו בכלל לדבר על זה?
16.1 – מה בין שואת העם היהודי לרציחות עמים אחרות? תוכן אליו נכנס באמצעות אסופת השירה 'קול דמי אחיך', בהדרכת עורכת האסופה מיה ולנטיין.
23.1 – איפה ומתי רצחו עמים ומה בין קולוניאליזם לרצח עם?
30.1 – רצח עם: אידאולוגיה או אינטרס כלכלי?
6.2 - כיצד צריכה מדינת ישראל לנהוג בפליטי רצח-עם?
13.2 – סוגיות אקטואליות ברצח עם – סין, אוקראינה, ורצח עם באמצעים טכנולוגיים של המאה ה-21
20.2 – רצח עם ורצח כל – נשק גרעיני
27.2 – כיצד ניתן להיאבק ברציחות עמים ומה עלינו לעשות? (יציאה לפעולה)
מצפים להיפגש עמכם,
נדב ארגוב ואוריאל לוי
bottom of page